Start Diplomácia tábor

A következő tábor időpontja:

2024. nyara.

 Ha érdekel a világ és a diplomácia,
Ha szeretnél globális kérdésekről beszélgetni és tágítani a perspektívád,
Ha szeretnéd jól érezni magad, új barátokra lelni és egy minőségi közösséghez tartozni,  akkor jelentkezz a Start Diplomácia Táborunkba.

Hogyan kell elképzelni a tábort?

Első nap

Miután elfoglalod a szállásod a budai hegyek lábánál található Hotel Budapestben, a délelőtti előadás során elmerülünk a nemzetközi kapcsolatok összetett világában, és szemügyre vesszük a nemzetközi rendszer alapvető összefüggéseit.

Délután felfedezzük a Budai Várnegyedet, este pedig csapatot építünk, beszélgetünk.

Második nap

A délelőtti előadás során betekintünk a nemzetközi szervezetek működésébe, megnézzük, hogy milyen sokféle témával foglalkoznak ezek az intézmények.

Délután meglátogatjuk a méltán híres Magyar Zene Házát, majd a Városligetben sétálunk. A napot közös vacsorával zárjuk egy hangulatos kerthelyiségben.

Harmadik nap

A délelőtti előadás során a protokollé a főszerep. Megértheted, hogy a forma miként segíti a tartalmat, miért olyan fontos a protokoll a nemzetközi kapcsolatokban. Néhány hasznos “fogást” már rögtön el is sajátíthatsz!

Délután megismerheted a Parlament épületét, majd beszélgetünk a Külügyi Bizottság munkatársaival. Ezt egy készségfejlesztő tréning követi, este pedig popcorn és nachos mellett megnézünk egy izgalmas, diplomáciai vonatkozású akciófilmet.

Negyedik nap

A diplomata szakmával ismerkedünk. Megnézzük közelebbről, hogy működnek a nagykövetségek és milyen a diplomata élet.

Délután folytatjuk az előző napi készségfejlesztő tréninget, este pedig fergeteges bulit csapunk.

Ötödik nap

Az utolsó napon terepre megyünk. Látogatást teszünk a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, ahol feltérképezheted az épületet, beleláthatsz a napi működésbe, majd zárásként elegáns fogadás keretében a minisztérium egy-egy vezetőjével is beszélgethetsz.

A tábor díja 40 ezer Ft.
A díj magában foglalja a szállást, a napi háromszori étkezést, az intézmény-látogatásokat, a tréningeket.
Ha csak a délelőtti (napi 4 órás) előadásokra szeretnél jönni, akkor a díj 25 ezer Ft.
Helyszín:
Hotel Budapest, 1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 47.

Kiket várunk a táborba?

A nyári táborba bármelyik középiskolából jelentkezhetsz. Azt azonban tudnod kell, hogy a helyek limitáltak, így ha úgy döntöttél jönnél, ne habozz sokat, jelentkezz!

Töltsd ki az űrlapot,

ha az elsők között szeretnél tájékoztatást kapni a 2024. évi nyári Start Diplomácia Táborról: