A következő tábor időpontja: 2023 nyara

A program célja, hogy minden középiskolás fiatal, aki a nemzetközi kapcsolatok szakon való továbbtanuláson gondokolkodik, megismerje, mi vár rá az egyetemen és a szakmában.

 

Ezekről biztosan fogunk beszélgetni


Elmondjuk, miről tanulnak az egyetemisták, akik a nemzetközi kapcsolatok szakra járnak.Elmeséljük, mit csinál az, aki egy ország külügyi szolgálatának vagy egy nemzetközi szervezetnek dolgozik.
A nyári tábor végére tudni fogod, mi fán terem a diplomácia!

 

Hogyan kell elképzelni a tábort?


Első nap

Alapozunk, helyretesszük a fogalmakat, hogy értsd mi-mit jelent. Megtudod például, mi a különbség a nemzetközi kapcsolatok, a külpolitika és a diplomácia között. Elmerülünk a nemzetközi rendszer bonyolult világában, valamint közelebbről szemügyre vesszük az államok külügyi igazgatását.


Második nap

A diplomata szakmával ismerkedünk. Megnézzük közelebbről, hogy működnek a nagykövetségek és milyen a diplomata életforma.


Harmadik nap

Betekintünk a nemzetközi szervezetek működésébe, és megvizsgáljuk, hogy itt milyen munkalehetőségek közül lehet választani.


Negyedik nap

A protokollé a főszerep. Izgalmas feladatok segítségével megismered annak szabályait és szerepét a nemzetközi kapcsolatokban. Néhány hasznos “fogást” már rögtön el is sajátíthatsz!


Ötödik nap

Az utolsó napon terepre megyünk. Látogatást teszünk a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, ahol nem csak az épületet térképezheted fel, hanem a minisztérium egy vezetőjével is beszélgethetsz.

Kiket várunk a táborba?


 
 

Minden középiskolás fiatalt, aki szeretné megismerni a diplomácia működését vagy azon gondolkozik, hogy nemzetközi kapcsolatok szakon tanuljon tovább.

 

Csak klubtagok jelentkezhetnek?

A nyári táborba bárki jelentkezhet, a részvételhez nem kötelező a Start Klub tagjának lenni. Azt azonban tudnod kell, hogy a helyek limitáltak, így ha megszületett benned a szándék, ne habozz sokat, jelentkezz!


Mi az a Start Akadémia?